FEMTON ORSAKER ATT INTE BO I USA!

1: USA har mycket mer fattigdom än sverigie!
2: Sjukvården kostar, vilket jag tycker är sinnesjukt, det borde inte kosta att överleva sjukdommar
3: Man kan inte få samma bidrag som i svergie ifall man har dåligt med pengar.
4: Skolmaten kostar.
5: Luften och tanken på miljön är inte densamma.
6: Oftast äcklig mat.
7: Skillnaden mellan rika och fattiga är mycket större.
8: Mycket fler hemska filmer (haha!)
9:Brottsligheten är far much bigger!
10: Deras hem är oftast inte lika bra som våra, om de inte är rika som i typ alla program där ifrån.
11: Allt är mycket mer extremt!
12: Det är dyrare att utbilda sig!
13: ALLA har vapen hemma = man kan få tage i vapen lätt!
14: De har dödsstraff (tack för påminelsen!)
15: Coca cola co och sådant skit kommer därifrån!
Vad tycker ni? Har jag rätt?

Kvällsmys med Smilla <3

Jag sitter just nu och kollar på Harry Potter och äter Marabou, Smilla ligger i knät och är mysigare än mysigast. Hon verkar väldigt trött idag för hon bara ligger på olika ställen och sover, vilket kommer resultera i att hon kommer leka hela natten och väcka hela huset, haha<3
Men vi älskar henne ändå. <3


I helgen ska jag paddla med några kära vänner. Bland annat Ellen, Frida, Nora och Josefine, efter blir det mysfika. Skriver mer när jag orkar.




Visst är smilla söt? Och visst är den där bilden fin? En av de få jag är stolt över. :)


Godnatt!

Fördommar...

Är något jag är SJUKT trött på. Jag har redan blivit klassens "pluggis" och "nörd", bara för att jag gillar att läsa och diskutera. En i klassen har tydligen sagt att jag är en tråkig nörd, vilket gör mig föööööörbannad!

Han känner inte mig, han vet inte NÅGONTING om mig. Han vet de ytliga sakerna. Det där alla lägger märke till. Att jag gillar att läsa, sticka och Harry Potter. Men ingenting annat. Varför en del människor bestämmer sig för att gå efter första intrycket kommer jag aldrig förstå. Mitt första intryck av honom var att han var lite konstig för han verkade irritera sig på en del första dagen i skolan, men bestämde mig för att inte dömma honom, det har jag inte gjort än heller.

Men det är drygt att bara dömma så där! ):

DETTA FÄLT MÅSTE FYLLAS I




Jag lägger aldrig ut bilder på mig själv har jag kommit på, och för de som inte vet hur jag ser ut- nu gör ni det :)




Idag har jag städat och försökt skriva- men har inte kommit igång. Vad tyckte ni om det korta stycket jag la ut därnere?

Vad ska man göra när skrivandet inte kommer igång?

HARRY POTTER

Det mest negativa med att bo i svergie är att det inte finns några Harry Potter- saker att köpa! Jag drömmer mig runt på ebay (som jag tyvärr inte får köpa ifrån, under 18).

kolla vad mycket fiiiint!









Det är när man vill köpa sånt här man ska bo i USA!!!!!! Men annars vill jag inte bo i usa...

Kärlek, helt enkelt.

"Din hand hann nå min innan jag gick där i från, och ditt grepp om den drog mig tillbaka. Ljuset från lägerelden speglades i dina ögon och jag såg hur små salta tårar trängde fram i ögonvrån. Du drog undan en hårslinga ur ansiktet och sa med ansträngt lungn röst;
"Varför ska vi bry oss om folk som inte kan acceptera? Gör deras ord mer ont än vad mina känslor betyder?"
Jag slöt ögonen, nej självklart inte, du är den viktigaste. De är den ända i världen. och jag visste att även fast jag aldrig utanalde orden var de förstådda.
Så var det, vi fanns, inga andra, och inga fördommar skulle kunna bryta sig emellan, de ända som kan göra slut på det är vi.
"


Ni får tycka att jag suger på att skriva och att den här texten är sämst i världen. Det är faktiskt en del ur min ända "riktiga" kärleksnovell och jag är dålig på att beskriva sånt i känslor. Meningen med den är att man inte ska veta vad för fördommar som riktas mot de både genom novellen, det får man reda på i slutet. Man ska inte ens veta vad de heter. För all kärlek är ju sann kärlek och all kärlek ska värderas lika.



Kvällstankar.

 

På många sätt är jag medveten om att jag är barnslig för min ålder. Det bästa, för mig, men vintern är att åka pulka, ha snöbollskrig och sedan gå in och dricka te och äta limpa. Jag älskar att leka "barnsliga" lekar so Maffia och Fotleken. Jag sparar pengarna i en färgglad burk som står på skrivbordet för att inte slösa dem på godis. Till råga på allt är min datorskärm fullspäckat med klistermärken.

Men jag tror (eller hoppas i alla fall) att jag kan (och är) lite mogen också. Jag har varit aktiv i SSU och är ganska säker på var jag vill komma med livet (även fast det naturligtvis kan ändras). Jag kan diskutera på ett sätt som *SKRYT* många i min högstadieklass inte kunde, och argumenten var hållbara. Jag är säker på vad jag tycker och vet vad jag tycker är viktigt, vilket jag har märkt att många i min ålder inte kan. Jag skulle aldrig komma på tanken att göra något bara för att andra skulle tycka jag var cool heller.

Men även fast jag känner mig själv osv, kan jag på en del saker vara väldigt osäker. Ena dagen drömmer jag om hur det skulle vara att få sin egen bok tryckt och såld, hur jag skulle sitta där i min egna lilla lägenhet och laga min egen middag, bjuda hem några kompisar och fira att jag fått min dröm uppfylld. Andra sekunden klänger jag mig fast vid bardomen och vill inte lämna den, för trots allt är den något jag aldrig kan återvända till. Mina föräldrar kommer aldrig påminna mig om tandläkartider eller väcka mig innan skolan. Jag kommer inte kunna komma hem till en lägenhet som någon annan än jag själv betalar och städar, aldrig få sitta vid ett (för mig) gratis internet eller gratis TV. Jag kommer heller aldrig kunna tjata på de stakarna om pengar till fika eller en ny tröja.
Det kanske är en del av att vara tonåring, och jag kommer säkert trivas som vuxen när jag väl är där, men just nu trivs jag så bra att jag inte vill lämna mitt liv som det är nu i första taget. Om en vecka börjar jag gymnasiet, och då kommer jag ses som äldre och mer ansvar kommer läggas på mig. Jag vet inte om jag gillar det eller inte.

Nu ska jag gå och äta upp chokladen pappa och Cecilia köpte till mig när dem var utomlands (kommer aldrig i håg var) den är en blandning mellan mjölk och mörk och är fluffig inuti. Den är i alla fall god. Sen ska jag byta sängkläder och bära ner disk till diskmaskinen.

Idag har jag lärt mig sticka och ätit glass. fefoträff, serni.

Godnatt <3


Snape, Snape, Severus Snape




När Harry Potter- fandomen äntligen nått ut till stadens papperskorgar.

Skånegläntan på Södermalm, där man även kan hitta Ron och Dumbledore.


Lördagsunderhållning!

Vid sex ska jag möta frida vid bredäng där vi ska se på parkteater, typ. Myyyyyyys. Sen bär det av hem till henne, träffa ellen och Nora, där jag ska tillbringa natten. Vi ska nämligen sätta upp SNAPE PAPPERSKORG! :D
Vi har nämligen målat en, väldigt fin indeed. Jag lägger upp bild och sånt sen. Och såklart var ni kan hitta en. När ni väntar kan ni ju ta er en titt på Harrykorgen som ligger i tanto, gjord av mina kära vänner, men tyvärr inte av mig ):

Vi ses! (Kanske hinner lägga ut ett till inlägg innan jag går, puss)

Sprit och skit

Vad ska jag säga? Jag har varit en sån där som druckit, och det är det dummaste jag gjort. Sprit dödar celler och får oss människor att göra dumma saker. Vi blir mindre fega och går med på saker vi inte skulle gått med på onyktra. Alkohol har bidragit till många männiksors död och medfört massor med lidande. Det finns inget gott att säga om det.

Jag är ju dessutom omyndig. Sexton år. Jag kan inte förstå vuxna som utan vidare köper stark sprit till barn. Vi kan ju ta mycket mer skada och det är lättare för oss att bli beroende. Jag har ett perfekt lyckligt liv utan sprit. Jag har ovanligt många vänner, jag är ute sent med dem, grillar och umgås. Jag kan skratta och må bra utan att vara påverkad. Jag kan stolt säga att jag inte dricker, och nästan alla mina vänner accepterar det. Mitt liv är överdrivet bra just nu. (förutom mami då). Jag har klarat mig igenom mycket jobbiga saker, men jag har ändå stått emot väldigt mycket. Jag kan stolt säga att jag har blivit en stark människa och är glad över vem jag är, och vad jag har blivit. Mitt liv kunde ha blivit så mycket värre.

Varför dricker man? Är det för att det är en social grej? För det är väll lika socialt med godis och läsk? (för att inte säga billigare och godare!)

Nej, alkohol är inget för mig. Jag är lycklig utan det och behöver inte ha det som något krav för att ha roligt.

Vad tycker ni?



TEEEEEST

Röker du ? Nej
Snusar du ? Nej
Skolkar du ? Nej
Gör du frukosten själv ? Jag tycker inte om frukost.
Har du suttit i rätten ? Nej
Har du slagit ner någon ? Nej
du pussat någon av samma kön ? Jaa
Har du varit på strippklubb ? Nej
Vad gör du när du blöder näsblod ? Jag sätter inte på plåster i alla fall...
När grät du senast? I måndags natt
Vem kan du prata om allt med ? Becka<3
Skriv en mening på engelska ? Where your trasure is, there will your heart be also.
Vem pussade du senast ? Smillla<3
vem kramade du senast ? Tyra
Vad är din högsta önskan just nu ? Att bli författare + träffa JK Rowling<3

Vad heter den hårspray du använder ?
Ifall jag anväder nu för tiden blir det vad vi har hemma
Vilken färg har du på tröjan du har på dig ? Ljusråsa med svart text
Känner du någon som heter Niklas ? Eh, Nej.
Har du bärbar data ? Jaa (och snart en till!)
Är du blyg ? Nej
Vad tänker du på just nu ? Jag borde inte sitta vid datorn för mitt huvud har ont.

VAD FÖREDRAR DU PÅ DET MOTSATTA KÖNET ?
Mage,ben eller armar ? Eh...
Bruna,blå eller gröna ögon? Spelar ingen roll, men gröna är snyggt.
Långt eller kort hår ? Spelar ingen roll.
Lång eller kort ? Lagom :)

Charmig eller rolig ?
Charm kan betyda rolig, så båda :)

Vad kollar du först in på det motsatta könet ? Det man först ser.
Hur stor betydelse har kläderna ? Inte så stor...
Gillar du någon just nu från det motsatta könet ? Harry Potter and The doctor
Gillar någon annan dig just nu ? Vem skulle? hahaha

HAR DU
Blivit kysst ? Nej
Stått på scen ? Ja
Varit med om en bilolycka ? Nej
Klättrat på berg ? Ja

ANTINGEN ELLER
Kallt eller varmt ? SOMMAREN<3
Blått eller rött ? Beror på.
Regn eller snö ? REGN<3
Ull eller bomull ? Vetinte..
Rosor eller tusensköna ? Vet inte...
Vår eller höst? vår!
Historia eller vetenskap ? Historia
Matte eller engelska ? engelska

ÖVRIGT
Svär du för mycket ? Ibland
Vilken låt lyssnar du på just nu ? Ingen...
Hur ser ditt skrivbord ut(till datorn) ? rörigt
hur är vädret just nu ? lite kvällsväder, grått...
Vart skulle du vilja åka ? Till London
Vill du ha barn? Tror det...
Isf vad skulle dom heta ? Sam är ett alternativ

SENASTE SOM DU
träffade ? Tyra
pratade i telefon med ? Michelle
sov tillsammans med ? Becka


EARMUFF HUFFLEPUFF




Jag saknar alla från expecto, trots att jag träffade mååånga av dem i måndags, vilket var bääääst.

(bilden snodd från Marias bdb)

FRIDAYYYY!

Jag har sådan fantasi när det gäller rubriker, har ni märkt det?



Veckan har varit awesome flera gånger om. Jag har träffat bland annat Siri, Linnea, Ellen, Frida, Jessica, Nora, Cykel, Gabriella, Jessica (en annan Jessica då), Rebecca och massa flera! Jag har (nästan) cyklat enhjuling, lärt mig sticka, ätit ballerina (MUMS), spelat fotboll, kubb och så har jag tagit det lungt, det var idag och anledningen var huvudverk.


I kväll blir det nog att vara hemma med Lillasyster Tyra, äta plockgodis och läsa Harry Potter <3
Vara med familjen, också, såklart! I just dettta ögonblick ligger SELMA THA CAT i mitt knä och jag klappar henne! <3

Jag hade en awesome dröm som inkluderade ett JÄTTESTORT hus, Siri, Siris ansikslösa morfar, massa andra kompisar (Michelle, Becka, Nean och TILLA!) hemliga gånger och lite HARRY POTTER. Jag ska lätt ta bort Harry Potter och göra det där till min alldeles egna berättelse! Början läggs kanske upp här snaaaaart :-)


Ha en trevlig helg, mina unika läsare :-)

RSS 2.0